Rabu, 7 Mei 2014

Gambar Yang Tenangkan Jiwa

Assalamualaikum..

setiap kali ada masalah mesti hati aku tak tenang. rasa celaru, kacau-bilau, macam-macam lagi lah. kalau kat rumah takpe. konfem tak sempat nak layan perasaan yang bukan-bukan ni. mana taknya, sibuk dengan anak buah nye, sibuk nak siapkan kerja rumah nya, sibuk nak buat macam-macam la. kalau kat ofis, ada kerja pun macam takde. yela, melayan perasaan punya pasal.


untuk tenangkan balik perasaan yang tak tentu, yang datang tanpa diundang dan tanak pergi-pergi ni, aku suka tengok gambar-gambar yang sedap mata memandang. * bagi aku lah*

contohnya, aku suka tengok gambar-gambar baby. ya ampunnnn, comey-comey belaka. kenapa tengok gambar baby boleh jadi tenang?? sebab kecomelan diorang la. automatik mulut korang akan tersenyum tengok keletah-keletah diorang. syoknyeee la ^__^
tengok, baru cakap pasal baby aku dah boleh tersenyum. begitulah hebatnya aura baby tu hihih *padahal dok imagine ada baby sendiri nanti -_-"*

alolo comeyyyy kan

rasa nak picit-picit je lengan tu.. gerammm tau hihi

bulatnyee mate..dengan mulot gitu...melting ai ^__^

yg ni aku buat penghias skrin pc kat ofis.. memang
sedap mata memandang



selain tu, aku suka tengok gambar suasana laut atau pantai. air biru jernih sampai nampak sebutir-butir ikan. *abaikan penjodoh bilangan yang salah tu*  wohoooo damainya mata yang memandang, hati yang merasa hahaha
tengok laut yang luas terbentang tu, terasa lapang dada. tengok ikan-ikan yang berenang sesuke hati tu, terasa bebas je diri dari masalah.


syokkan dapat bebas macam diorang ni

setenang air di laut ^__^

tengokkk..bestnyee dapat baring-baring camni kat tepi pantai.



lagi satu, aku suka tengok gambar bunga-bunga yang nampak pelik pada pandangan mata aku. aku pun tak tahu asal usul bunga ni dari mana, tapi aku suka sangat..





kalau korang, apa yang dapat tenangkan jiwa korang yang tengah kusut musut tu.. jom share ^__^




2 ulasan :

  1. dalam lappy ecah ni penuh je dgn gmbar babies.. sbb mmg membantu release stress !

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannnn..klu twin lg best hihi

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...