Khamis, 17 April 2014

Tips : Bergaya Mengikut Kemampuan

Assalamualaikum..

Lumrah manusia, sentiasa nak nampak cantik, kemas dan bergaya. Tak kira tua, muda, laki, pompuan, semuanya tak terkecuali. Semua orang ingat kalau pakai barang-barang mahal, yang branded, yang limited edition dan seangkatan dengannya lah, baru nampak bergaya. Sangat-sangat salah anggapan korang tu tau. 

Ada pulak yang sanggup ikat perut sebab nak beli barang-barang yang bukan mampu milik. Sebab apa?? Semata-mata sebab nak nampak bergaya. Bukan takat baju, kasut, handbag, jam tangan je yang mahai, tudung la ni pon harga nya mencecah beratus selai. waddehuii punya harga la kan.

Salah satunya tudung Fareeda la. Ala, yang hot sekarang ni. Memang la cantik bila dipakai, tapi kalau harga macam ni memang namblas ribu kali la aku fikir sebelum membeli. Bagi yang mampu, no hal la kan. Ambik, ambik, ambik, pastu bayaq. Bagi yang kurang berkemampuan, hanya mampu memandang je la.



Memang nyata jelita la kan kalau pakai Fareeda ni kan huhu. Tapiii, apakan daya T__T

Bagi korang yang teringin sangat nak pakai tudung ni, tapi duit dalam poket pun cukup-cukup makan je, meh aku tunjukkan cara mudah lagi murah. Tengok bebaik na.

Yang korang perlu ada cuma:
1- Selai tudung bawal.
2 - Brooch kecik (untuk dipin bawah dagu, di hujung tudung)
3 - Brooch besar (pastikan pin dia panjang)

Mula-mula, pakai tudung bawal macam biasa.
Samakan hujung tudung sebelah kiri dan kanan dan
pinkan bawah dagu.

Pandangan belakang. 

Pinkan di belakang leher.
Ni untuk kemaskan lagi kedudukan tudung korang.
Tak nak pon takpe.

Okey, start nak buat kedut-kedut
di bahagian depan.

Mulakan lipatan dari bahagian bawah tau.


Buat ikut labuh yang korang suka. Makin labuh,makin
sikit la kedut-kedut nya.

Dah siap, pinkan. Tengok macam serabai sikit kan.
Time ni memang tak nampak macam
Fareeda lagi hihihi

Apa yang korang perlu buat ialah,
tarik kedua-dua hujung bawal untuk
kemaskan kedutan tadi.

Lastly, cantumkan kedua-dua hujung
bawal tu dan pinkan.


Tadaa, ni lah hasilnya Bawal Ala Fareeda dari YUNABELLA. Cantik, mudah, murah, menutup dada :) Lebih sopan kan. Ni la namanya bergaya mengikut kemampuan hihi. Selamat mencuba ya korang. 


Jumpa lagi next entry..

3 ulasan :

  1. hee cantikkkk nya lahai akak.. kretip lah ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannnn..cntikkk n sopan sngat,,

      Padam
  2. salam bloggers :)

    jemput join simple review segment by aliyah :) tinggal beberapa hari shja lg.
    klik here: Giveaway/Segment

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...